In de afgelopen paar jaar hebben we verschillende webdesign trends, zoals de visueel krachtige websites zien opkomen. Het is een trend die met de huidige dichtheid van het aantal mobiele apparaten op het internet niet meer kan volhouden. De websites moeten kleiner qua ‘MB’s’ om ook via een mobiele verbinding snel op een scherm te kunnen verschijnen. Nieuwe websites worden niet meer voorzien van grote, traag ladende foto’s. Dat is al één trend voor webdesign in 2016.

Webdesign trends in 2016 – wat zijn de trends?

Ook dit jaar zijn er een aantal webdesign trends aan te duiden. We noemen u er 5, maar denken wel dat deze 5 langer houdbaar zijn dan alleen in 2016.

De mobiel vriendelijke website is here to stay. Het aantal mobieltjes stijgt, maar het internet verkeer op de mobiel stijgt nog harder. Omdat zeker in Nederland het mobiele internet via de smartphone relatief goedkoop is spenderen we gemiddeld 2,5 uren per dag op de mobiel. Een website moet dan wel binnen 3 seconden inladen, anders zijn we weer weg. Dat is nog best schappelijk want op de PC willen we binnen 2 seconden de website al zien.

Ook het parallax effect in webdesign is er eentje die we (nog) vaker zullen zien. Het parallax effect houdt in dat er op de achtergrond een afbeelding stil staat en de tekst van de website bij het scrollen er overheen beweegt. De bezoeker schijnt het erg mooi te vinden en de beleving is erg positief. Bij Exalo Media vinden we het eigenlijk storend want als we ons richten op het lezen van de tekst op de website willen we niet dat onze ogen naar de achtergrond worden getrokken. Blijft u langer hangen op een website die het parallax effect heeft?

Een webdesign ontwerp waar we wel van houden en achter staan is de single page website. Navigeren op zo’n site is erg gemakkelijk en de laadtijd is niet zo lang, mits er geen megagrote afbeeldingen op te vinden zijn. Alle content staat op één pagina en biedt daardoor snel en eenvouding de informatie die een websitebezoeker zoekt. Om te scoren in Google wordt een minimaal aantal woorden aangeraden, in dit geval 2000 woorden. Ter ondersteuning van de vindbaarheid in Google is het verstandig minimaal 8 blog artikelen over het onderwerp op de site te publiceren. Dit ondersteund het hoofdonderwerp van uw website.

We hebben de webdesign trends voor 2016 in een infographic samengevat. De infographic mag ook op uw site worden gebruikt met een verwijzing naar onze website. De HTML-code die u hieronder vindt kunt u plaatsen op uw site. Hebt u geen site? De pagina delen op uw social media account wordt door ons zeer gewaardeerd!

— Plaats de infographic op uw site met deze code —

<a href="https://www.infographicsdesigner.nl" rel="attachment wp-att-3115" alt="infographic laten maken" title="infographic laten maken"><img class="aligncenter size-full wp-image-3115" src="https://www.exalo.nl//home/u33116p40228/domains/exalo.nl/private_html/wp-content/uploads/Top-5-Web-Trends-van-2016.png" title="webdesign trends in 2016" alt="Top 5 Webdesign Trends van 2016" width="619" height="2617" /></a>

— Einde code —

 

Top 5 Webdesign Trends van 2016 infographic
Top 5 Webdesign Trends van 2016 – Infographic is gemaakt door infographicsdesigner.nl