Infographic laten maken

Infographics zijn in de regelmaat grote afbeeldingen welke tekst en kleine afbeeldingen bevatten. Het doel van infographics laten maken is om moeilijke gegevens visueel aan de lezer aan te bieden opdat de lezer dan minder moeite hoeft te doen om de gegevens te onthouden.

Met name in content marketing wordt dit type afbeeldingen gebruikt. Zo worden infographics vaak en graag gedeeld op sociale media. Ook in tijdschriften worden deze visuele weergaven vaak afgedrukt. Sla maar eens een magazine als Elsevier open.

Infographics bevatten onder andere de volgende gegevens:
  • Cijfers
  • Bedrijfsprocessen
  • Tijdlijnen
  • Mechanische werkingen
  • Vergelijkingen
  • Procesbeschrijvingen
  • Organogrammen
  • Etc.

Infographics voor ondernemers

Ook ondernemers hebben baat bij infographics. Een ondernemer zou een infographic kunnen laten maken om op zijn of haar website bijvoorbeeld de werkwijze te laten zien. In plaats van een tekstuele beschrijving, waarbij u de kans loopt de lezer snel weer te verliezen, geeft u met afbeeldingen en korte zinnen aan hoe uw bedrijf te werk gaat.

Het wordt wetenschappelijk onderbouwd dat de gemiddelde persoon beter afbeeldingen kan onthouden dan tekst.

Waarom zou u een infographic designer inhuren voor het ontwerpen van een infographic? Sommige mensen denken dat ze het ook prima zelf kunnen en natuurlijk mag u dit ook best uitproberen. Het is echter wel een feit dat een infographic designer precies weet hoe het juiste publiek kan worden bereikt. Ook heeft de designer de nodige software en ervaring, waardoor het ontwerp een professionele uitstraling heeft.

Infographic prijzen

Infographics zijn er in alle soorten en maten, maar ook in alle denkbare prijsklassen. Wanneer u een offerte opvraagt bij een grafisch ontwerper voor een infographic om in een magazine te kunnen laten afdrukken mag u rekening houden met een prijsklassen van €1500,0 tot €3000,-.

Zeker wanneer u ervoor kiest om zowel de tekst, afbeeldingen en het ontwerp aan de designer over te laten. De infographic ontwerper is hier een week fulltime zoet mee.

Bij Exalo Media pakken we het anders aan: wanneer u via onze speciale website het 'infographic pakket' bestelt en ons de afbeeldingen, tekst en een schets aanlevert, bent u voor €299,- ex BTW klaar. Het resultaat vind u binnen 14 dagen in uw mailbox.

Hebt u daar geen mogelijkheden voor? Dan kunt u ook kiezen uit een van de andere pakketten. Al naar gelang u zelf tekst, afbeeldingen of schetsen wilt aanleveren en de lengte van de afbeelding bepaalt u welk pakket voor u van toepassing is.

Wanneer uw infographic pakket er niet tussen staat kunt u ook een vrijblijvende offerte op maat laten opmaken. Via het contact formulier kunt u dan aangeven wat uw wensen en mogelijkheden zijn.

Infographic bestellen - Vervolgstappen

De hieronder geplaatste infographic geeft aan welke redenen er zijn om voor dit mooie moderne middel te kiezen in het kader van marketing en klant benadering. Voor verdere informatie verwelkomen wij u graag op onze speciaal daarvoor ingerichte infographic website.