Exalo Media is van alle markten thuis. Een opdracht voor een juridische website, zoals van een advocaat of notariskantoor, wordt bij ons gezien als een hele mooie mogelijkheid om alle truukjes die we kennen toe te passen.

De website voor Advocatenkantoor H.A de Boer, een advocaat in Sneek, moest aan een aantal eisen voldoen:

  • Snel
  • Overzichtelijk
  • Duidelijke structuur
  • Geen grote afbeeldingen
  • Niet schreeuwerig
  • Zakelijk uiterlijk
  • Mobiel toegankelijk
  • Geoptimaliseerd voor zoekmachines

Het resultaat mag er zijn. De kleurstelling in wit en zwart met enkele gekleurde afbeeldingen straalt zakelijkheid uit. De laadtijd van de website homepage is een schamele 0,6 seconden volgens Pingdom.com en de site is geschikt voor mobiele telefoons en tablets. Onder andere het menu past zich aan aan de schermgrootte.

Omdat een zoekmachine zoals Google graag wat wil lezen is ervoor gekozen om de rechtsgebieden waarin de advocaat actief is uit te schrijven tot artikelen met circa 500 woorden. Een artikel moet wel converteren in een actie zoals het invullen van een contactformulier of het telefonisch maken van een afspraak. Ieder artikel begint met een korte paragraaf waarin in enkele zinnen wordt uitgelegd wat de advocaat kan betekenen en dat de bezoeker maar beter zo snel mogelijk contact kan zoeken met het advocatenkantoor.

Na de eerste alinea volgt er meer uitleg over het rechtsgebied waarin er dieper wordt ingegaan op wat het rechtsgebied inhoudt en hoe de advocaat kan helpen bij het geschil. Wederom gevolgd met een call to action in de vorm van een verwijzing naar de contactgegevens.

Ook het contactformulier is aangepast aan de laatste normen. Velden als e-mailadres en telefoonnummer zijn verplicht en de bezoeker die het formulier invult krijgt zelf per e-mail een bevestiging van ontvangst met als afzender de advocaat zijn naam. Persoonlijke benadering dus!

Omdat de advocaat aangaf op een ‘laagdrempelige manier’ kantoor te houden heeft Exalo Media de tekst zo geformuleerd dat iedereen het begrijpen kan.

Conclusie: de website is razendsnel, gestructureerd en in begrijpelijke taal. De advocaat gaf aan zeer tevreden te zijn met het eindresultaat.

advocaat de boer sneek

Last Modified: juli 18, 2017